fbpx

Nieuws

Vakantietips van Recht Direct

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

09-07-2018

Het is stralend weer, tropische temperaturen en de schoolvakanties zijn begonnen! Ga je zelf komende tijd op ook op vakantie? Dan hebben we een paar tips voor je. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je van een “koude” kermis thuis komt na je vakantie.

Vakantietips van Recht Direct

  • Bedrijf gesloten? Denk aan het doorschakelen van het alarm (naar een centrale of contactpersoon). Vanaf je vakantieadres kun je zelf weinig betekenen.
  • Moeten er tijdens je vakantie werkzaamheden overgenomen worden? Zorg ervoor dat je duidelijke instructies geeft en ga er niet te gemakkelijk van uit gaat dat iemand weet wat je bedoeld. Informeer je vervanger ook over de veiligheid en voorzorgsmaatregelen.
  • Word je tijdens je vakantie toch gebeld door een zakelijke relatie? Laat de beller dan de afspraak bevestigen per e-mail, dan weet je achteraf nog wat je afgesproken hebt.
  • Heb je een goede reisverzekering afgesloten? Kijk dan ook even naar de dekking van o.a. ziekenhuiskosten. Niet alle kosten vallen onder de (basis)zorgverzekering
  • Maak een foto van je paspoort, je bankpas, verzekeringspas en reisdocumenten en stuur deze door naar je reispartner. Zo heb je altijd belangrijke gegevens bij de hand mocht je iets verliezen of het slachtoffer worden van diefstal. Een kopie maken kan natuurlijk ook altijd nog.
  • Last but not least: Rust uit, laad jezelf op en geniet!

Bijna alles geregeld…?

Kunnen wij (zakelijk) nog ergens mee helpen voordat je in de relax-stand gaat? Dat doen we graag! Neem dan contact op met onze helpdesk.

We wensen je een hele fijne vakantie!

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×