fbpx

Nieuws

Verduidelijking administratieve verplichtingen WW-premie

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

19-12-2019

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Eén van de voorwaarden waaraan voldaan moet zijn om de lage WW-premie te mogen betalen, is dat er een schriftelijke arbeidsovereenkomst of addendum in de loonadministratie aanwezig is die door beide partijen is ondertekend.

Verduidelijking administratieve verplichtingen WW-premie

Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking. Eén van de voorwaarden waaraan voldaan moet zijn om de lage WW-premie te mogen betalen, is dat er een schriftelijke arbeidsovereenkomst of addendum in de loonadministratie aanwezig is die door beide partijen is ondertekend. Om het voor werkgeversorganisaties te verduidelijken, heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgewerkt wat onder ‘handtekening’ wordt verstaan en waar een addendum aan moet voldoen.

Wat wordt onder ‘handtekening’ verstaan?

Naast een natte handtekening (pen op papier, niet ingescand), volstaat ook een digitale handtekening, evenals instemming via de e-mail of in een HR-systeem. Als niet voor 1 april 2020 hieraan is voldaan maar de arbeidsovereenkomst wel voortduurt na 31 maart, ben je met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 alsnog de hoge WW-premie verschuldigd.

Waar moet een addendum aan voldoen?

Om in aanmerking te komen voor de lage WW-premie, moet een addendum aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Zowel werknemer als werkgever hebben het schriftelijke addendum ondertekend;
  • Uit het addendum blijkt dat sprake is van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die geen oproepovereenkomst is; en
  • Werkgever bewaart het addendum bij de loonadministratie.

Heb je vragen over de WW-premie of over andere wijzigingen vanaf 1 januari 2020? Neem dan contact op met de helpdesk.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×