
Nieuws
Verplicht om de ontslagreden te vermelden in de loonaangifte
04-02-2020
Nieuws
"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"
04-02-2020
Sinds 1 januari 2020 ben je als werkgever verplicht om de ontslagreden van een werknemer zo nauwkeurig mogelijk te vermelden in de loonaangifte.
Sinds 1 januari 2020 ben je als werkgever verplicht om de ontslagreden van een werknemer zo nauwkeurig mogelijk te vermelden in de loonaangifte.
Omdat het UWV voorheen niet goed kon contoleren of de door de werknemer ingevulde aanvraag overeen kwam met de daadwerkelijke situatie, is in overleg met de minister van SZW deze maatregel in het leven geroepen. Door werkgevers verplicht te stellen de ontslagreden te vermelden op de loonaangifte, hoopt het UWV eenvoudiger over de correcte informatie te beschikken en het aantal frauderingen inzake een WW-uitkering terug te dringen.
Wordt de ontslagreden niet vermeld? Dan bestaat er een kans dat het team handhaving van de Belastingdienst een controle uitvoert, om na te gaan om welke reden de werknemer is ontslag. Indien de ontslagreden niet juist is vermeld, riskeer je een boete wegens het doen van een onjuiste aangifte. Voor de werknemer heeft dit tot gevolg dat de WW-uitkering op basis van de informatie van de werkgever kan worden geweigerd. Indien de werknemer ten onrechte een WW-uitkering heeft ontvangen, dan zal hij dat bedrag terug moeten betalen, onder eventuele verhoging van een boete.
Wil je meer weten over dit onderwerp? Of wil je graag advies over een andere kwestie neem dan contact op met:
de helpdesk via info@rechtdirect.nl of via 0493-32 66 88.
Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.
Nieuwsbrief
Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.
Onbeperkt toegang tot documenten
Rechtshulp take-away service
Voordelig uurtarief
Snelle reacties, duidelijke antwoorden!
- Carmen Veltman
We zijn alweer een paar jaar aangesloten bij Recht Direct en kloppen regelmatig bij hen aan met juridische vragen. De korte reactietijd, de pragmatische benadering en de bruikbaarheid van de adviezen bieden ons als kleine woningcorporatie echt meerwaarde. We hoeven…
- Paul Sebregts, Woningstichting St. Joseph
Inmiddels zijn we alweer enkele jaren klant bij Recht Direct. Snelle communicatie, betrokkenheid en bovenal deskundig advies!
- Partyhome Verhuur & Entertainment
Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser