fbpx

Nieuws

Voldoet jouw website aan de wettelijke vereisten?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

29-09-2021 - Wist je dat je wettelijk verplicht bent bepaalde informatie op de website van jouw bedrijf te vermelden? Nee? Mooi, dan weet je dat wel na het lezen van dit artikel.

De situatie:

De vindbaarheid, snelheid en lay-out van je bedrijfswebsite zijn belangrijk, maar vaak worden de wettelijke vereisten waaraan deze moet voldoen vergeten. Hieronder zetten we de wettelijke vereisten voor je op een rijtje.

Het antwoord:

De website moet een duidelijk beeld geven van jouw bedrijf. Dit doe je door jouw bedrijf te presenteren, denk dan bijvoorbeeld aan een pagina ‘over ons’ of ‘contactgegevens’.

Wat in ieder geval niet mag niet ontbreken:

  • De naam van jouw bedrijf en de vestigingsplaats
  • Het KvK nummer
  • Het btw-nummer
  • Algemene contactgegevens
  • De prijs van je aangeboden diensten, inclusief belastingen en leveringskosten.

Ben je gebonden aan een vergunning of aan beroepsregels? Laat dit dan ook terugkomen op de website. 

Verzamel je via jouw website persoonsgegevens via bijvoorbeeld een contactformulier, betaal- of inlogmodule en/of aanmeldmogelijkheid voor een nieuwsbrief, dan ben je verplicht een privacyverklaring op de website te plaatsen. In de privacyverklaring vertel je aan de bezoekers van je website wat je met hun persoonsgegevens doet en waarom.

Wat betekent dit nu echt voor jou?

Zorg dat jouw website ten minste voldoet aan bovenstaande vereisten. Zo niet, dan loop je het risico een flinke boete te krijgen.

Heb je een webshop? Dan gelden er zelfs meer vereisten. Hierover praten wij je later bij.

Schakel Recht Direct in

Ben je benieuwd of jouw website aan de wettelijke vereisten voldoet? Of heb je een andere vraag? Neem contact op met een van onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

8

Wat ik tot nu toe heb gedaan met recht direct, was goed.

- Jos Vlemmix / VKV Kunststof Verspaning

Snelle reactie op vragen, duidelijke documenten

Veel gehad aan de klantportal met documenten. Met name rondom het gereed maken van veel HRM-zaken en AVG heb ik daar veel aan gehad. Bij vragen heb ik ook altijd snel een reactie gekregen. En de workshops die ik heb…

- Eline

Juridische hulp achter de hand!

Voor ons als organisatie die zich bezighoudt met re-integratie en advies binnen arbeid, is het erg fijn om Recht direct achter de hand te hebben als partij, wanneer we het niet weten of twijfelen. De documenten die we kunnen gebruiken…

- Gianne

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×