fbpx

Nieuws

Voldoet jouw website aan de wettelijke vereisten?

29-09-2021 - Wist je dat je wettelijk verplicht bent bepaalde informatie op de website van jouw bedrijf te vermelden? Nee? Mooi, dan weet je dat wel na het lezen van dit artikel.

De situatie:

De vindbaarheid, snelheid en lay-out van je bedrijfswebsite zijn belangrijk, maar vaak worden de wettelijke vereisten waaraan deze moet voldoen vergeten. Hieronder zetten we de wettelijke vereisten voor je op een rijtje.

Het antwoord:

De website moet een duidelijk beeld geven van jouw bedrijf. Dit doe je door jouw bedrijf te presenteren, denk dan bijvoorbeeld aan een pagina ‘over ons’ of ‘contactgegevens’.

Wat in ieder geval niet mag niet ontbreken:

  • De naam van jouw bedrijf en de vestigingsplaats
  • Het KvK nummer
  • Het btw-nummer
  • Algemene contactgegevens
  • De prijs van je aangeboden diensten, inclusief belastingen en leveringskosten.

Ben je gebonden aan een vergunning of aan beroepsregels? Laat dit dan ook terugkomen op de website. 

Verzamel je via jouw website persoonsgegevens via bijvoorbeeld een contactformulier, betaal- of inlogmodule en/of aanmeldmogelijkheid voor een nieuwsbrief, dan ben je verplicht een privacyverklaring op de website te plaatsen. In de privacyverklaring vertel je aan de bezoekers van je website wat je met hun persoonsgegevens doet en waarom.

Wat betekent dit nu echt voor jou?

Zorg dat jouw website ten minste voldoet aan bovenstaande vereisten. Zo niet, dan loop je het risico een flinke boete te krijgen.

Heb je een webshop? Dan gelden er zelfs meer vereisten. Hierover praten wij je later bij.

Schakel Recht Direct in

Ben je benieuwd of jouw website aan de wettelijke vereisten voldoet? Of heb je een andere vraag? Neem contact op met een van onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Zeer kundig!

Omdat wij ons bedrijf om gingen zetten van een VOF naar een BV kwamen er wat andere regeltjes, algemene voorwaarden, samenwerkingsverbanden etc om de hoek kijken. De dames van Recht Direct hebben dit allemaal keurig voor ons op een rijtje…

- Ronald

8

Het contact met Recht Direct verloopt prima, zowel telefonisch als schriftelijk. Zaken worden direct opgepakt, waardoor de reactietijd kort is. Bij complexere vragen wordt navraag gedaan en ook medegedeeld dat dit iets langer kan duren.

- Zaam-Wonen

Goed en snel bereikbaar

Jullie geven zeer snel en accuraat een antwoord op mijn gestelde vragen en zijn goed bereikbaar.

- Nicole

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×