fbpx

Nieuws

Wat doen als je in de financiële problemen komt door het voorfinancieren van de transitievergoeding?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

16-12-2019

In november dit jaar heeft de Hoge Raad bepaalt dat een werkgever in beginsel gehouden is in te gaan op het voorstel van een langdurig zieke werknemer tot het beëindigen van het slapend dienstverband, onder betaling van de transitievergoeding. Maar wat als je als werkgever in de financiële problemen komt, wanneer je het dienstverband moet beëindigen onder toekenning van de transitievergoeding?

Wat doen als je in de financiële problemen komt door het voorfinancieren van de transitievergoeding?

In november dit jaar heeft de Hoge Raad bepaald dat een werkgever in beginsel gehouden is in te gaan op het voorstel van een langdurig zieke werknemer tot het beëindigen van het slapend dienstverband, onder betaling van de transitievergoeding. Maar wat als je als werkgever in de financiële problemen komt, wanneer je het dienstverband moet beëindigen onder toekenning van de transitievergoeding?

Volgens de kantonrechter zijn financiële problemen voor de werkgever geen reden om het slapend dienstverband te laten voortduren, een werkgever heeft vanaf 1 april 2020 immers recht op een compensatie door het UWV. Dit is anders wanneer je als werkgever aannemelijk kunt maken dat je door het voorfinancieren van de transitievergoeding in financiële problemen komt. In dat geval mag je de transitievergoeding in termijnen betalen of zelfs opschorten tot na 1 april 2020.

Let wel, aan het slapend laten van een dienstverband kan een fors prijskaartje zitten. De compensatie voor de transitievergoeding zal namelijk niet hoger zijn dan de berekende hoogte van de transitievergoeding op moment dat de loondoorbetalingsplicht eindigt. Als werkgever word je dus niet gecompenseerd voor het slapend houden van het dienstverband.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Recht Direct:
0493 32 66 88
info@rechtdirect.nl

Of met één van onze juristen:

Marjolein Kerkhofs
marjolein@rechtdirect.nl

Loes Ewals
loes@rechtdirect.nl

Aimy Wijnen
aimy@rechtdirect.nl

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

leuke opgewekte dames

ivm te weinig zaken doen stoppen we. Wel is altijd de informatie keurig en op tijd. Maar te weinig om weer een jaar verder te gaan.

- Terry

8

Het contact met Recht Direct verloopt prima, zowel telefonisch als schriftelijk. Zaken worden direct opgepakt, waardoor de reactietijd kort is. Bij complexere vragen wordt navraag gedaan en ook medegedeeld dat dit iets langer kan duren.

- Zaam-Wonen

tevreden

altijd goed geholpen als er een probleem was.

- Karel

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×