fbpx

Nieuws

Werkgevers opgelet: subsidieaanvraag voor de huidige NOW-regeling verloopt deze maand!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

13-05-2020

Voor werkgevers die een tegemoetkoming in de loonkosten willen aanvragen voor de maanden maart, april en mei geldt dat deze aanvraag vóór het einde van deze maand moet worden ingediend. Het UWV moet dus uiterlijk op 31 mei 2020 de aanvraag ontvangen hebben. Hoe nu verder?

Werkgevers opgelet: subsidieaanvraag voor de huidige NOW-regeling verloopt deze maand!

Voor werkgevers die een tegemoetkoming in de loonkosten willen aanvragen voor de maanden maart, april en mei geldt dat deze aanvraag vóór het einde van deze maand moet worden ingediend. Het UWV moet dus uiterlijk op 31 mei 2020 de aanvraag ontvangen hebben.

Ook heeft minister Koolmees onlangs bevestigd dat de huidige NOW-regeling verlengd zal worden. Dit betekent dat werkgevers ook voor de maanden juni, juli en augustus 2020 een tegemoetkoming in de loonkosten kunnen aanvragen.

De verlengde NOW-regeling zal op sommige punten afwijken: onder de nieuwe regeling zal het naar verwachting mogelijk zijn bij het UWV ontslagaanvragen in te dienen wegens bedrijfseconomische omstandigheden, zonder een boete hiervoor te krijgen. Daarnaast mag geen dividend uitgekeerd worden, mag geen winstuitkering uitgedeeld worden aan aandeelhouders en mogen eigen aandelen niet meer ingekocht worden. Deze laatste aanpassingen heeft het kabinet op een eerder moment al ingevoerd bij de verruimde NOW-regeling voor zelfstandige concernonderdelen of werkmaatschappijen.

Momenteel vergadert het kabinet nog over de concrete regels van de verlengde NOW-regeling. Hoe de nieuwe NOW er precies uit komt te zien, is dus nog de vraag.  Wanneer hier meer over bekend is, lichten we je in!
Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de helpdesk van Recht Direct.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×