fbpx

Nieuws

Werknemer die opzegtermijn niet in acht nam moet schadevergoeding betalen

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

08-01-2020

Recent oordeelde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat een werknemer die de arbeidsovereenkomst zonder opzegtermijn beëindigde, aan de werkgever een schadevergoeding moest betalen, omdat er geen dringende reden was voor ontslagname op staande voet.

Werknemer die opzegtermijn niet in acht nam moet schadevergoeding betalen

Recent oordeelde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat een werknemer die de arbeidsovereenkomst zonder opzegtermijn beëindigde, aan de werkgever een schadevergoeding moest betalen, omdat er geen dringende reden was voor ontslagname op staande voet.

Uit de wet volgt dat voor zowel een werkgever, als een werknemer een opzegtermijn geldt. De duur van de opzegtermijn is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Een opzegtermijn geldt niet, wanneer sprake is van een ontslag(name) op staande voet. Wordt de opzegtermijn ten onrechte niet in acht genomen, dan is de partij die opzegt schadeplichtig ten opzichte van de andere partij. De hoogte van de schadevergoeding bedraagt het loon over de periode dat de arbeidsovereenkomst had moeten voortduren. Wordt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgezegd, zonder dat daarin een tussentijds opzegbeding is opgenomen, dan wordt de schade berekend over de periode tot de einddatum van de arbeidsovereenkomst.

Heeft u vragen over het opzeggen van een arbeidsovereenkomst? Of heeft u recht op een schadevergoeding wegens onregelmatige opzegging van een arbeidsovereenkomst? Neem dan contact op met team rechtdirect:

0493 32 66 88
info@rechtdirect.nl

Lees de gehele uitspraak hier

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Prettige en duidelijke communicatie

Fijn om te weten dat je iemand achter de hand hebt bij situaties die daar om vragen. Fijne samenwerking en aardige mensen. De portal is ook erg fijn en praktisch.

- Tamara

9

We zijn alweer een paar jaar aangesloten bij Recht Direct en kloppen regelmatig bij hen aan met juridische vragen. De korte reactietijd, de pragmatische benadering en de bruikbaarheid van de adviezen bieden ons als kleine woningcorporatie echt meerwaarde. We hoeven…

- Paul Sebregts, Woningstichting St. Joseph

8

Zeer positief over de samenwerking! Het advies is niet altijd 1 op 1 over te nemen in de praktijk, omdat we geregeld meer risico durven te nemen. waardoor we hier soms wat tegenin gaan, maar het is natuurlijk wel erg…

- Exclusive Networks

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×