fbpx

Blog

Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag

18-12-2023 - Op 1 januari 2024 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Met de komst van deze wetswijziging is een vast minimum uurloon ingesteld.

Wat verandert er? 

Vanaf 1 januari geldt voor alle werknemers in alle sectoren één uniform minimumloon per uur.  

De omvang van een voltijds dienstverband kan op dit moment nog per sector verschillen (bijvoorbeeld 36, 38 of 40 uur per week). Op dit moment is wel eenzelfde minimumloon per maand van toepassing. Door de invoering van het wettelijk minimumloon per uur geldt straks voor werknemers in alle sectoren één uniform minimumuurloon. 

Niet alleen zijn de minimumlonen beperkt tot alleen uurlonen, maar zijn deze uurlonen ook verhoogd ten opzichte van vorig jaar. De hoogte van het uurloon is nog steeds afhankelijk van de leeftijd van de werknemer.  

 

Wat betekent deze wetwijziging voor jou?  

De grootste verandering van deze wetswijziging is natuurlijk de verhoging van de minimumlonen. Voor de werkgever betekent dit meer loonkosten en een verandering in de salarisadministratie.  

 

Recht Direct helpt echt 

Natuurlijk wil je als werkgever alles goed geregeld hebben. Met de komst van deze wetswijziging is het logisch dat er misschien vragen ontstaan. Heb je hier vragen over? Wij helpen je graag. Neem contact op met onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80. 

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×