fbpx

Nieuws

Wijzigingen arbeidswetgeving! Wat verandert er voor jou als werkgever?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

14-07-2022 - Vanaf 1 augustus verandert de arbeidswetgeving. Wij leggen jou graag uit waar jij als werkgever allemaal rekening mee moet houden.

De vraag:

Wat gaat er veranderen?

Nou dit dus:

  • Uitbreiding informatieverplichting van de werkgever
  • Meer voorspelbaarheid van werk voor werknemers
  • Verbod op nevenwerkzaamhedenbeding (tenzij je een goede reden hebt)
  • Verbod op studiekostenbeding bij verplichte opleiding

Dit moet je doen:

Als werkgever moet je veranderingen doorvoeren in je standaard arbeidscontracten en (indien aanwezig) bedrijfsreglement om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Ook wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de gevolgen van de wetgeving voor jouw bedrijf.

Wanneer:

De wetswijzigingen gaan vanaf 1 augustus 2022 in. Zorg er dus voor dat je de wijzigingen voor die tijd hebt doorgevoerd in het beleid van jouw onderneming.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Het doorvoeren van deze wijzigingen is een hele klus en we kunnen ons voorstellen dat jij hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. We helpen je dan ook graag een handje!

Samen met Goorts + Coppens advocaten en adviseurs hebben wij een product ontwikkeld om jou hierbij te ondersteunen.

Na het invullen van onze vragenlijst ontvang je een rapport op maat, zodat jij in één oogopslag ziet wat er allemaal aangepast moet worden in jouw standaarddocumenten en processen.

Wil je hier meer over weten en weten wat dit gaat kosten? Klik dan hier voor meer informatie.

Wil je volledig ontzorgd worden?

Dat kan ook! Wij kunnen de vragenlijst voor jou invullen en alle vervolgacties uitvoeren, zodat je in één klap voldoet aan de nieuwe wetgeving!

Meer informatie of andere vragen? Bel 085 – 008 11 80 of stuur een e-mail naar info@rechtdirect.nl

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×