fbpx

Nieuws

Laat geen geld liggen: alle arbeidsovereenkomsten schriftelijk vóór 1 april!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

12-03-2020

Vanaf 1 januari 2020 geldt dat de hoogte van de WW-premie die je als werkgever moet betalen niet meer afhankelijk is van de sector waarin je opereert, maar van het soort contract.

Laat geen geld liggen: alle arbeidsovereenkomsten schriftelijk vóór 1 april!

Vanaf 1 januari 2020 geldt dat de hoogte van de WW-premie die je als werkgever moet betalen niet meer afhankelijk is van de sector waarin je opereert, maar van het soort contract. Hoofdregel is dat de lage WW-premie betaald moet worden voor werknemers met een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit mag geen oproepcontract zijn. Er geldt een uitzondering voor een jongere die maximaal 12 uur per week werkt of een praktijkovereenkomst met een BBL’er. In ons overzichtsartikel vind je hierover uitgebreidere informatie.

De minister heeft net voor inwerkingtreding van de Wab duidelijkheid gegeven over het vereiste dat de arbeidsovereenkomst schriftelijk moet zijn. Ook hebben werkgevers drie maanden extra de tijd gekregen om aan de administratieve verplichtingen voor de lage WW-premie te voldoen.

Deze drie maanden zijn inmiddels bijna voorbij. Mocht je nog niet aan de vereisten voldoen, regel dit dan vóór 1 april 2020!

Doe je dit niet, maar heb je wel de lage premie afgedragen, dan ben je met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie verschuldigd. Dat de werknemer al jarenlang vast in dienst is, maakt dit niet anders.

Heb je vragen hierover? Neem contact op met de helpdesk van Recht Direct via Info@rechtdirect.nl.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×